Hjælp til dig til at lykkes med at lave fyldte chokolader

TINE PREFERS CHOCOLATE

Sød og sommerlig solbærganache

Lækker, lækker (og super smuk) solbærganache. Lav den med solbær fra haven eller de frosne fra supermarkedets frysedisk.

De færdige chokolader kan holde sig i minimum 45 dage (opbevaret ved 16-18°C). 


Ingredienser

120 g solbær
3 g citronsaft
1,5 g vaniljepasta
10 g piskefløde
10 g sorbitol (pulver)
10 g glukosesirup
10 g druesukker (pulver)
125 g hvid chokolade
7,5 g kakaosmør
30 g stuetempereret smør



Fremgangsmåde

1. I en lille gryde bringes solbær, citronsaft og vaniljepasta kortvarigt i kog ved middel varme. Passér de kogte solbær gennem en finmasket si for at fjerne kerner og skind.

2. Afvej 45 g solbærpuré og hæld det i en mikrobølgesikker beholder. Tilsæt fløde, sorbitol, glukosesirup og dextrose. Opvarm blandingen i mikrobølge-ovnen, indtil den koger. Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, kan du opvarme den i en lille gryde ved middel varme. Lad blandingen køle ned til 40°C, før du fortsætter.

3. Bland hvid chokolade og kakaosmør i en separat mikrobølgesikker beholder. Smelt blandingen forsigtigt i mikrobølgeovnen (eller i en lille gryde), ved at opvarme i korte intervaller og røre imellem, indtil den når 35°C.

4. Hæld gradvist solbær-flødeblandingen over den smeltede chokolade, lidt ad gangen, mens du rører i midten med en lille dejskraber. Tilsæt smør og rør, indtil ganachen bliver homogen. Brug en stavblender til at blende ganachen, så den får en silkeblød tekstur og en stærk emulsion. Den er nu klar til brug.

Nedenfor finder du opskriften i en printbar version (både på dansk og på engelsk). Klik blot på den blå knap :-)