Lækker, lækker (og super smuk) solbærganache. Lav den med solbær fra haven eller de frosne fra supermarkedets frysedisk.
De færdige chokolader kan holde sig i minimum 45 dage (opbevaret ved 16-18°C).
120 g solbær
3 g citronsaft
1,5 g vaniljepasta
10 g piskefløde
10 g sorbitol (pulver)
10 g glukosesirup
10 g druesukker (pulver)
125 g hvid chokolade
7,5 g kakaosmør
30 g stuetempereret smør
1. I en lille gryde bringes solbær,
citronsaft og vaniljepasta kortvarigt i kog ved middel varme. Passér de kogte
solbær gennem en finmasket si for at fjerne kerner og skind.
2. Afvej 45 g solbærpuré og hæld det i en
mikrobølgesikker beholder. Tilsæt fløde, sorbitol, glukosesirup og dextrose.
Opvarm blandingen i mikrobølge-ovnen, indtil den koger. Hvis du ikke har en
mikrobølgeovn, kan du opvarme den i en lille gryde ved middel varme. Lad
blandingen køle ned til 40°C, før du fortsætter.
3. Bland hvid chokolade og kakaosmør i
en separat mikrobølgesikker beholder. Smelt blandingen forsigtigt i
mikrobølgeovnen (eller i en lille gryde), ved at opvarme i korte intervaller og
røre imellem, indtil den når 35°C.
4. Hæld gradvist solbær-flødeblandingen
over den smeltede chokolade, lidt ad gangen, mens du rører i midten med en lille
dejskraber. Tilsæt smør og rør, indtil ganachen bliver homogen. Brug en
stavblender til at blende ganachen, så den får en silkeblød tekstur og en stærk
emulsion. Den er nu klar til brug.
Nedenfor finder du opskriften i en printbar version (både på dansk og på engelsk). Klik blot på den blå knap :-)