Hjælp til dig til at lykkes med at lave fyldte chokolader

TINE PREFERS CHOCOLATE

Sød og sommerlig solbærganache

Lækker, lækker (og super smuk) solbærganache. Lav den med solbær fra haven eller de frosne fra supermarkedets frysedisk.

De færdige chokolader kan holde sig i minimum 45 dage (opbevaret ved 16-18°C). 


Ingredienser

120 g solbær
3 g citronsaft
1,5 g vaniljepasta
10 g piskefløde
10 g sorbitol
10 g glukosesirup
10 g druesukker
125 g hvid chokolade
7,5 g kakaosmør
30 g blødt smør


Fremgangsmåde

1. Giv solbær, citronsaft og vaniljepasta et kort opkog ved middel varme i en lille gryde. Passér derefter de kogte solbær gennem en sigte.

2. Vej 45 g solbærpuré af i en beholder, der kan tåle at gå i mikroovnen. Tilsæt piskefløde, sorbitol, glukosesirup og druesukker til de 45 g solbærpuré og kog blandingen op i mikroovnen, til det netop bobler. Har du ikke en mikroovn, varmer du blot blandingen op i en lille gryde i stedet. Stil blandingen til side, mens den køler ned til 40°C.

3. Bland den hvide chokolade med kakaosmør og smelt forsigtigt chokoladeblandingen til 35°C (det gør jeg også i mikroovnen).

4. Hæld solbær-/flødeblandingen over chokoladen - lidt ad gangen - mens du røres rundt i midten med en lille dej­skraber. Rør til ganachen samler sig og bliver blank og ensartet. Tilsæt smørret og rør til ganachen samler sig på ny. Stavblend ganachen og den er herefter klar til brug. 

Nedenfor finder du opskriften i en printbar version (både på dansk og på engelsk). Klik blot på den blå knap :-)