Du vil gerne lave din egen hjemmelavede praliné, men ejer ikke en Melanger... Hvad gør du?
Det er de færreste hobbychocolatiers, der ejer en Melanger, men her er de gode nyheder til dig:
- Du behøver ikke en Melanger for at lave lækker
praliné
- Det er ikke svært at lave praliné
- Det kræver dog lidt tålmodighed
Til små portioner praliné bruger jeg faktisk ikke selv min
Melanger. I stedet bruger jeg en minihakker fra Kitchen Aid eller (til endnu
mindre portioner) den processor, der følger med min Bamix-stavblender.
Sådan laver du praliné
1. Kom 100 g hasselnødder på en bageplade beklædt med
bagepapir. Bag nødderne i 8-10 minutter ved 180°C varmluft til skallerne løsner
sig og nødderne har taget lidt farve. Lad derefter nødderne køle af på
bagepapiret.
2. Overfør nødderne til et rent viskestykke, pak
nødderne ind i viskestykket, og gnid derefter nødderne gennem viskestykket, så
skallerne falder af. Stil de afskallede nødder til side.
3. I en lille gryde smelter du 100 g hvidt sukker ved
lidt under middel varme – uden at røre i det. Når alt sukkeret er smeltet, og
det smeltede sukker har fået en fin, lys ravfarve, hælder du karamellen ud på et
stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af.
4. Næste skridt er at lave en praliné af
hasselnødderne og karamellen. Bræk den afkølede karamel i mindre stykker. Kom
både karamelstykkerne og hasselnødderne i en kraftig minihakker/miniblender.
Blend derefter karamellen og hasselnødderne. Med jævne mellemrum skal du stoppe
med at blende for at skrabe hasselnødde/karamelblandingen ned langs siderne af
blenderen. Processen tager tid og tålmodighed, før blandingen – endelig –
bliver til en praliné. Se procesbillederne nedenfor.
Denne
portion praliné blev brugt til at lave det lækreste Ferrero Rocher-fyld.
Opskriften på Ferrero Rocher-fyldet findes i min e-bog ”FLERE CHOKOLADEBARER– luksusversioner”.