Hjælp til dig til at lykkes med at lave fyldte chokolader

TINE PREFERS CHOCOLATE

Sådan laver du praliné derhjemme

Du vil gerne lave din egen hjemmelavede praliné, men ejer ikke en Melanger... Hvad gør du?

Det er de færreste hobbychocolatiers, der ejer en Melanger, men her er de gode nyheder til dig:


- Du behøver ikke en Melanger for at lave lækker praliné

- Det er ikke svært at lave praliné

- Det kræver dog lidt tålmodighed


Til små portioner praliné bruger jeg faktisk ikke selv min Melanger. I stedet bruger jeg en minihakker fra Kitchen Aid eller (til endnu mindre portioner) den processor, der følger med min Bamix-stavblender.


Sådan laver du praliné

1. Kom 100 g hasselnødder på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag nødderne i 8-10 minutter ved 180°C varmluft til skallerne løsner sig og nødderne har taget lidt farve. Lad derefter nødderne køle af på bagepapiret.


2. Overfør nødderne til et rent viskestykke, pak nødderne ind i viskestykket, og gnid derefter nødderne gennem viskestykket, så skallerne falder af. Stil de afskallede nødder til side.


3. I en lille gryde smelter du 100 g hvidt sukker ved lidt under middel varme – uden at røre i det. Når alt sukkeret er smeltet, og det smeltede sukker har fået en fin, lys ravfarve, hælder du karamellen ud på et stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af.


4. Næste skridt er at lave en praliné af hasselnødderne og karamellen. Bræk den afkølede karamel i mindre stykker. Kom både karamelstykkerne og hasselnødderne i en kraftig minihakker/miniblender. Blend derefter karamellen og hasselnødderne. Med jævne mellemrum skal du stoppe med at blende for at skrabe hasselnødde/karamelblandingen ned langs siderne af blenderen. Processen tager tid og tålmodighed, før blandingen – endelig – bliver til en praliné. Se procesbillederne nedenfor.


Denne portion praliné blev brugt til at lave det lækreste Ferrero Rocher-fyld. Opskriften på Ferrero Rocher-fyldet findes i min e-bog ”
FLERE CHOKOLADEBARER– luksusversioner”.

Hjemmelavet praliné procesbilledeOpskrift på hjemmelavet praliné Sådan laver du hjemmelavet praliné Lav nemt hjemmelavet praliné