Hjælp til dig til at lykkes med at lave fyldte chokolader

TINE PREFERS CHOCOLATE

DET ER MIG, DER ER TINE :-)

Hvor er det dejligt at se dig her!

Jeg vil elske at hjælpe dig med at få styr på de fyldte chokolader - eller at løfte dit chokoladegame til nye højder. Her på siden finder du masser af hjælp i både det gratis materiale på Chokoladebloggen og i mine e-bøger.

Måske er du også stødt på mig på Instagram? Det er nemlig mig, der er ansigtet bag Instagramprofilen tine.prefers.chocolate, hvor jeg dagligt deler billeder af mine fyldte chokolader, video tutorials, chokoladetips og meget andet godt - alt sammen chokoladerelateret, naturligvis.


Chokoladepassion, dygtiggørelse og samarbejder

Lige så længe, jeg kan huske, har jeg været vild med chokolade. Når jeg er på restaurant, vælger jeg altid chokoladedesserten. Sådan har det altid været. Hverken en crème brûlée eller en tiramisu lokker særligt meget, hvis man i stedet kan få et eller andet (nærmest hvad som helst) med chokolade.

Jeg har lavet fyldte chokolader i rigtig mange år og har taget kurser hos flere forskellige chocolatiers samt læst bøger af de mest velanskrevne forfattere indenfor chokolade. Jeg har i det hele taget sat mig grundigt ind alt, hvad der er værd at vide om chokolade, og jeg har udført tonsvis af eksperimenter med designs og fyld for at kunne opnå de bedst mulige resultater, når jeg laver fyldte chokolader.

De sidste par år har jeg samarbejdet fast med Callebaut Nordic og det canadiske firma Roxy & Rich. 

Jeg er således en del af Callebaut Nordics bloggerteam, og derfor kan du fra tid til anden se opslag på min Instagramprofil, som er lavet i samarbejde med Callebaut Nordic. I disse opslag giver jeg mit bud på en chokoladekreation udført inden for nogle bestemte rammer fastsat af Callebaut Nordic. Som blogger modtager jeg flere gange om året en pakke fra Callebaut Nordic med lækre produkter fra Callebaut, Mona Lisa Decorations og/eller Cacao Barry - og det er så min (og de øvrige bloggeres) opgave, at finde på og at kreere en chokoladekreation, som ligger inden for de rammer, Callebaut Nordic har fastsat for den pågældende pakke.

Som nævnt har jeg også et samarbejde med det canadiske firma Roxy & Rich, som blandt andet fremstiller kakaosmørfarver i højeste kvalitet. Jeg er Roxy & Rich’s første og eneste ambassadør, som er specialiseret i chokolade. Som ambassadør for Roxy & Rich laver jeg hver eneste måned video tutorials, hvor jeg bruger Roxy & Rich’s produkter - primært deres smukke kakaosmørfarver - til at lave farverige designs på fyldte chokolader, chokoladebarer og chokoladetablets.


Hvorfor e-bøger om fyldte chokolader?

Mine e-bøger, som du kan købe i webshoppen, er skrevet med udgangspunkt i de mange praktiske erfaringer, jeg har gjort mig under mine (virkeligt!) mange timer i chokoladekøkkenet samt al den teoretiske viden om chokolade, som jeg har tilegnet mig gennem de sidste mange år.

Jeg får ofte stillet spørgsmålet om, hvad der fik mig til at skrive den første e-bog. Altså e-bogen ”FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide”, som fik en fantastisk modtagelse hos chokoladefolket lige fra begyndelsen, da den udkom i 2022, og som er solgt i (virkeligt!) mange eksemplarer verden over. Som du måske ved, findes alle mine e-bøger, inklusive ”FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide”, både i en dansk og en engelsk version. Det er naturligvis de engelske versioner af e-bøgerne, der er købes af de mange læsere uden for Danmarks grænser :-)

Nå, men tilbage til hvad, der fik mig til at skrive den første e-bog. Jeg fik idéen til at skrive ”FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide” tilbage i 2021, fordi der - efter min mening - manglede en bog som den på det danske marked. Mig bekendt fandtes der heller ikke en sådan praktisk funderet bog om fyldte chokolader på det internationale marked.

Jeg ønskede at skrive en bog, der gik i dybden, og som gav dig som læser svar og løsninger på alle de praktiske spørgsmål og udfordringer, som du møder undervejs i processen med at lave fyldte chokolader. Det skulle være en bog, der tager dig, der er begynder, i hånden, og som giver dig, der er mere øvet, yderligere tips og tricks, som du kan drage nytte af i dit chokoladekøkken. På al den feedback, jeg løbende får fra mine læsere, kan jeg se, at jeg med bogen er lykkedes med at ”ramme” både begyndere og de øvede.

Som en bonus ville jeg med bogen gerne åbne flere chokoladeentusiasters øjne op for, at det ikke er svært at fremstille fyld, som er balancerede. Altså at fremstille fyld, der både smager afsindigt godt, har perfekt tekstur samt har længere holdbarhed end blot et par uger. Du kan mange steder på nettet (og faktisk også i enkelte chokoladebøger) finde opskrifter på eksempelvis ganache, hvor den eneste sukker, der indgår, er glukosesirup. Det har alle dage været noget (undskyld mit franske) møg. 

Sikke noget pjat, tænker du måske. For du har sikkert også prøvet at lave en ganache, som - hvad angår sukker - udelukkende baserede sig på glukosesirup. Og du har sikkert tænkt, at den ganache da smagte meget godt. Jeg kan afsløre, at det har jeg også selv tænkt, da jeg startede ud med at lave fyldte chokolader. 

Men jeg lover dig, at når du først har smagt en ganache, som er baseret på flere sukre end blot glukosesirup, så kigger du dig ikke tilbage. Smagen og teksturen er på et helt andet niveau. Du vil opleve perfekt afstemt sødme og silkeblød (og totalt vanedannende) tekstur. En tekstur, som adskiller sig væsentligt fra ganache lavet på glukosesirup som den eneste sukkerart. En sådan "glukosesirup-ganache" vil nemlig ofte have en lidt klistret mouthfeel i stedet for den silkebløde fornemmelse, som vi ønsker.

Det er intet mindre end en gamechanger for din ganache at bruge sukre som sorbitol, invertsukker og druesukker. Er de besværlige at få fat i? Ikke rigtigt. Du kan godt nok ikke få disse sukkertyper i dit lokale supermarked, ligesom du kan med glukosesirup. Men du kan købe dem i flere af de danske chokoladewebshops, hvor du sikkert alligevel handler - måske endda handler ganske jævnligt ;-)  Så næste gang, du lægger chokoladeforme, farvet kakaosmør, chokolade og alt muligt andet lækkert til fremstilling af fyldte chokolader i kurven i din foretrukne chokoladewebshop, så husk også sorbitol, invertsukker og druesukker ;-)

Det var derfor, jeg satte jeg mig for at skrive den e-bog :-) Siden er der, som du måske ved, kommet flere kortere temabaserede e-bøger til. Hvorfor? Fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Jeg får konstant idéer til designs, til fyld, til temaer - you name it! Når jeg cykler til arbejde eller squashtræning, når jeg er i fitnesscentret, eller når jeg har en ledig stund derhjemme, ja så kommer chokoladeidéerne meget ofte til mig.

 

Til slut, helt privat

Privat bor jeg i en forstad til København sammen med min mand, Jannik, og vores to teenagedrenge, Joel og William. Jeg er født i 1978, er uddannet jurist i 2002 og har siden 2007 arbejdet som advokat. De sidste 12 år har jeg arbejdet med sager om professionelt ansvar hos et stort nordisk forsikringsselskab. Jeg kan hilse og sige, at der er meget stor forskel på en hverdag med ansvarssager og weekenddage/aftener med farvet kakaosmør og lækker belgisk chokolade :-)

Tak fordi du læste med. 

Husk, at du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål til mig eller til mine e-bøger. Brug blot kontaktformularen her på hjemmesiden.

Jeg hjælper dig til at hæve dit chokolade game 💝
Tine