Hjælp til dig til at lykkes med at lave fyldte chokolader

TINE PREFERS CHOCOLATE

Rumtemperatur og temperatur af forme - er de vigtige?

Du ved sikkert allerede, at når du tempererer farvet kakaosmør og chokolade, er det super vigtigt, at du har fokus på temperaturen af kakaosmør og chokolade.

Men hvad med rumtemperaturen og temperaturen af chokoladeformen -  skal du også være opmærksom på dem?

Svaret er et stort JA! Det er nemlig en af forudsætningerne for at lykkes med at lave skinnende fyldte chokolader, at rumtemperatur og temperaturen af chokoladeformene hverken er for høj eller for lav.

Her får du mine anbefalinger til temperaturer i farve-, støbe- og lukkeprocessen:

1. Farvning af forme
I farveprocessen er den optimale temperatur af både rum og chokoladeforme 18-20°C. Der er ofte lidt varmere i mit køkken - typisk 21°C. Det kan også sagtens lade sig gøre at farvelægge chokoladeforme ved 21°C, men jeg synes, at det er nemmere at opnå gode resultater, når temperaturen er lidt lavere.

2. Støbning af skaller
I den arbejdsproces, hvor du støber skaller, er den optimale temperatur af både rum og chokoladeforme 19-20°C. Som nævnt ovenfor er der ofte lidt varmere i mit køkken - typisk 21°C - og den temperatur går også an til at støbe skaller.

3. Lukning af chokolader
I den arbejdsproces, hvor du lukker chokoladerne, er den optimale temperatur af både rum og chokoladeforme 20-21°C. 


Vil du også have anbefalinger til temperaturer for de øvrige processer: Opbevaring af farvede forme, opbevaring af støbte skaller inden fyldning, selve fyldningen og opbevaring af de færdige chokolader? Find den samlede temperaturoversigt på side 66 i "FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide". 

E-bogen er i det hele taget fyldt med praktiske tips til alle led i arbejdsprocessen med at lave fyldte chokolader, herunder med step by step guides, førstehjælp til løsning af typiske problemer, opskrifter og meget, meget mere.