Hjælp til dig til at lykkes med at lave fyldte chokolader

TINE PREFERS CHOCOLATE

Pralinéganache

Lækker, fast ganache med skøn smag af mælkechokolade og ristede hasselnødder. Til denne ganache har jeg brugt Hazelnut Praliné fra Callebaut, men du kan sagtens bruge en hjemmelavet praliné (lavet af lige dele karamelliseret sukker og ristede, afskallede hasselnødder). Du finder fx en opskrift på hjemmelavet praliné i e-bogen EFTERÅR - fyldte chokolader i to lag.

De færdige chokolader kan holde sig i minimum 60 dage (opbevaret ved 16-18°C). 


Ingredienser

65 g piskefløde
5 g honning
5 g glukosesirup
100 g lys chokolade
75 g hasselnøddepraliné



Fremgangsmåde

1. Bland piskefløde, honning og glukosesirup sammen og kog blandingen op, til fløden netop bobler (jeg bruger mikroovnen til dette). Stil blandingen til side.

2. Smelt forsigtigt den lyse chokolade til 35°C (det gør jeg også i mikroovnen).

3. Kom hasselnøddepralinéen i en lille skål, og hæld så flødeblandingen over has­sel­nøddepralinéen - ad tre gange - mens du rører rundt i midten med en lille dejskraber. Rør til blandingen samler sig og bliver ensartet. Stil blandingen til side og lad den køle ned til 40°C.

4. Hæld derefter fløde-/pralinéblandingen over den smeltede chokolade – igen ad tre gange - mens du rører rundt i midten med en lille dejskraber. Rør til ganachen samler sig og bliver blank og ensartet. Stavblend ganachen.

5. Hæld så ganachen i en engangssprøjtepose og kontrollér, at temperaturen er faldet til 30°C. Pralinéganachen er herefter klar til brug. 

Nedenfor finder du opskriften i en printbar version (både på dansk og på engelsk). Klik blot på den blå knap :-)