Alle farverne, som er nævnt nedenfor, er fra Roxy & Rich. Jeg elsker at arbejde med farverne fra Roxy & Rich, og jeg bruger ikke andre farver end deres. Jeg skal skynde mig at skrive, at det gjorde jeg heller ikke, før jeg blev ambassadør for dem, for jeg synes, at deres farver er både super smukke og fantastiske at arbejde med.
For mig er de oplagte julefarver grøn, rød og guld.
Derfor handler dette blogindlæg om de tre farvenuancer. Så hvis du er på udkig efter de allermest julede kakaosmørfarver, er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig mine anbefalinger til hvilke af Roxy & Richs mange smukke grønne, røde og guldfarver, der - efter min mening - er de mest julede.
Green Moldavite: Flot mørk, granfarvet grøn. Perfekt til juletræer. Jeg kombinerer den gerne med den lyse Lemon Green Calcite i et fadedesign (se juletræerne umiddelbart nedenfor) eller med den guldfarvede Amber Honey til guldskærdesignet (se de grønne Cone-formede chokolader under juletræschokoladerne). I min første e-bog "FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide" får du anvisninger til både fade- og guldskærdesignet.
Splash med Imperial Topaz og fade med Green Moldavite (siderne) og en smule Lemon Green Calcite (midten).
Splash med Pirate Black, guldskær med Amber Honey og helfarve med Green Moldavite.
Lemon Green Calcite: Lækker lys grøn, som er god på en mørk baggrund, se fx chokoladerne nedenfor, hvor juletræet er farvet med Lemon Green Calcite. Baggrunden - den mørke blå - er Navy Blue Diamond.
Cardinal Red: Perfekt og helt klassisk julerød fra Artist Collection. Hvis du støber dine chokolader i mørk eller lys chokolade, kan Cardinal Red godt forsvinde lidt på den mørke baggrund. Så støb enten i hvid eller gold chokolade - eller giv et lag hvid kakaosmørfarve efter den røde, hvis du støber chokoladerne i lys eller mørk chokolade.
Amber Honey og Cardinal Red. Du finder en guide til, hvordan designet laves, i min e-bog "FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide".
Burgundy Ruby: Smuk rød farve fra Gemstone Collection. Med denne røde er det ikke nødvendigt at støbe i hvid eller gold - eller at give et ekstra hvidt lag kakaosmørfarve. Burgundy Ruby træder nemlig også flot frem på mørk og lys chokolade.
Amber Honey: Denne er min fuldstændigt og aldeles yndlingsguld. Ikke bare til jul, men hele året og i alle sammenhænge. Den er den perfekte guldfarve: Den er "rigtig" guld i farven (ikke gul og ikke brun), den er nem at arbejde med, og den har en super dækkeevne. Skal du kun købe én guld, er det Amber Honey, du skal have fat i.
Amber Honey og Pirate Black. Du finder en guide til, hvordan designet laves, i min e-bog "DEKORATION UDEN AIRBRUSH".
Imperial Topaz: Lækker, lidt mørkere guld - på vej over i bronze, men naturligvis slet ikke så mørk som bronze. Imperial Topaz er også super let at arbejde med, ligesom der ikke er en finger at sætte på dens dækkeevne. Imperial Topaz er brugt på flere af de chokolader, som der er billeder af ovenfor (se billedteksterne).
Alle de nævnte farver er selvfølgelig fri for titaniumdioxid (E171), som ikke længere er tilladt til brug i fødevarer i EU.
På Roxy & Richs hjemmeside kan du se hele paletten af smukke kakaosmørfarver fra Roxy & Rich.