Hjælp til dig til at lykkes med at lave fyldte chokolader

TINE PREFERS CHOCOLATE

Sådan laver du smukke, farverige fyldte chokolader uden en airbrush

Nederst i dette blogindlæg får du anvisninger, så du selv kan lave "Galakse-designet", som du kan se på billedet til højre.

Men først får du en liste over dekorationsværktøjer, som du kan bruge, når du dekorerer chokoladeforme - uden en airbrush vel at mærke.


Dekorationsværktøjer

- Pensler – både tynde, brede (flade) og viftepensler
- Svampe – fx en badesvamp klippet i mindre stykker
- Tandbørster
- Skrabeblade af plastik
- Limfri vinyl (til at lave hjemmelavede limfri stickers - det kan du læse mere om i e-bogen "FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide")
- Plastikpenne (fondantværktøj)

Det er i øvrigt ikke vigtigt, hvilke pensler du bruger. Blot bør de være med syn­­­te­tiske hår. 


Galakse-design

Du skal bruge

Cone-form, fx CW 1433
En tandbørste
Et plastikskrabeblad
To helt tynde pensler
Hvid kakaosmørfarve (fx White Agate)
Lyseblå kakaosmørfarve (fx Blue Apatite)
Mellemblå kakaosmørfarve (fx Blue Aquamarine)
Sort kakaosmørfarve (fx Pirate Black)

Inden du går i gang med at dekorere chokoladeformen, skal kakaosmørfarverne tempereres. Der er flere måder at temperere farvet kakaosmør på, og du kan læse om de forskellige metoder i e-bogen "FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide".

Fremgangsmåde

1. Kom ganske lidt hvid farve på en tandbørste. Stryg tand­børsten mod kanten af et plastikskrabeblad i en bevægelse ned mod chokolade­formen, så der kommer små, hvide stænk i fordybningerne. Gentag til du synes, at mængden af hvidt splash er passende. Lad den hvide farve tørre i minimum10 minutter.

2. Dyp spidsen af en helt tynd pensel i en lyseblå farve og bevæg derefter penslen i en spiral-bevægelse fra kanten af fordybningen og ned mod bunden af fordyb­ningen. Lad den lyseblå farve tørre i minimum10 minutter.

3. Gentag derefter spiral-bevægelsen med en mellemblå farve (brug en ny pensel). Lad den mellemblå farve tørre i minimum10 minutter.

4. Helfarv med sort (giv to lag) med en svamp eller en pensel.


Vil du gerne lave smukke designs, men har du ingen airbrush?

Det kan du sagtens! 

Hvis du savner hjælp til, hvordan du kreerer smukke designs med farvet kakaosmør uden en airbrush - eller hvis du blot er på udkig efter ny inspiration til, hvordan du kan dekorere fyldte chokolader uden brug af airbrush, så tag et kig på e-bogen DEKORATION UDEN AIRBRUSH - smukke designs.

I e-bogen får du trin for trin anvisninger til seks forskellige designs for fyldte chokolader.  Alle seks designs er lavet uden brug af airbrush. Til de seks designs anvendes forskellige dekorationsteknikker, som er udførligt beskrevet i både tekst og billeder, så du nemt kan lave de samme designs derhjemme.

Klik på linket ovenfor - eller på billedet af e-bogen nedenfor for at læse mere.

Dekoration af fyldte chokolade uden airbrush