Effekten opnås ved at blæse ren luft med airbrushen på flere farver ad gangen. Tricket til at kunne lave det her skinnende og samtidigt akvarel-udtryk er at bruge neutralt kakaosmør. Det neutrale kakaosmør tempereres på præcis samme måde som det farvede.
Ved dette design er det ekstra vigtigt, at rumtemperatur og temperaturen på formen ikke er for høj, men max. 21°C og allerhelst kun 18-20°C.
Tryk på airbrush: 3-4 bar
1. Begynd med at komme en smule neutralt kakaosmør midt i en fordybning. Jeg kommer 2-4 dråber i afhængigt af størrelsen på fordybningerne i den valgte form, og jeg bruger en pipette til at dosere mængden. Jeg placerer dråberne samlet i fordybningen, så de tilsammen danner én større ”dråbe”. Gå med det samme videre til trin 2 nedenfor (det neutrale kakaosmør må ikke nå at sætte sig).
2. Kom et par meget små dråber af hver farve i fordybningen (til det bruger jeg tandstikkere) - nogle oveni det neutrale kakaosmør, nogle ved siden af. Blæs nu ren luft med en airbrush på kakaosmørret, så farverne fordeler sig i fordybningen. Støb chokoladerne i hvid chokolade, så akvarelmaleriet træder bedst muligt frem – eller afslut med at helfarve med hvid (to lag).
I min e-bog "FYLDTE CHOKOLADER - en praktisk guide" finder du mange forskellige designs - alle med udførlige trin for trin beskrivelser af, hvordan du genskaber det pågældende design.
Og i min e-bog "DEKORATION UDEN AIRBRUSH" finder du detaljerede trin for trin beskrivelser af seks forskellige smukke designs, som alle laves uden en airbrush.